Hout snippers BBQ

Hout snippers BBQ gebruik je om warm te roken. Omdat ze goed gedroogd zijn zullen ze langzaam branden en daarmee al smeulend goed hun rook afgeven. Over het algemeen gebruik je rooksnippers BBQ door ze in een smokerbox toe te voegen. Je kan ze eventueel ook inpakken in aluminiumfolie en daar enkele gaatjes in prikken. Hierdoor zullen ze niet in één keer verbranden maar zullen ze smeulend hun rook afgeven. Je zou ze ook nog kunnen inweken in water.

Hoe gebruik je rooksnippers op de BBQ

Hout snippers BBQ gebruik je zoals eerder aangegeven bij voorkeur in een smokerbox of ingepakt in aluminium folie. Chunks kan je eventueel direct tussen je houtskolen steken, maar daarvoor zijn rooksnippers te fijn. Ze zullen (te) snel verbranden waardoor de rookafgifte niet optimaal is. RookHout.nl adviseert gebruik te maken van onze smokerbox. Dit is een handige box waarin jij je rooksnippers BBQ kan toevoegen. Hierdoor zal het niet direct wegbranden maar gestaag smeulen voor een optimale rookafgifte van je hout snippers BBQ.

Inweken in water

Rookhout kan je weken in water. Dit doe je niet met chunks, omdat deze grove blokken rookhout amper water opnemen. Rookmot wil je ook niet weken. Dit is te fijn en zal nadien niet meer branden. De voornaamste reden om te weken in water is om de verbranding te vertragen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld geen smokerbox wil gebruiken. Door je hout snippers BBQ te weken in water, kan je ze evengoed direct toevoegen aan je houtskool omdat het weken in water de verbranding zal vertragen. Wanneer je gebruik maakt van een smokerbox is weken in water niet noodzakelijk. De smokerbox zal al zorgen voor een vertraagde verbranding waardoor je de gewenste rookafgifte genereert. Wist je dat ook veel van onze klanten niet in water weken maar in exclusieve biertjes, wijnen of likeurtjes om een extra smaakbeleving toe te voegen aan je hout snippers BBQ.

Hoeveel hout snippers gebruik ik op de BBQ

Hoeveel rooksnippers noodzakelijk zijn is lastig te zeggen. Toch gaan we proberen jou wat tekst en uitleg hierover te geven. Allereerst; begin niet te gek. Wanneer je namelijk overdoseert, krijg je nog wel eens een bittere smaak aan je gerecht. Dit wil je natuurlijk absoluut voorkomen, omdat je graag wil profiteren van de heerlijke rooksmaak naar keuze. Voor een korte rooksessie is een handje vol hout snippers BBQ vaak al voldoende. Je gebruikt ze namelijk (in de meeste gevallen) in een smokerbox of smokertube. Hierdoor zullen ze langzaam smeulen in plaats van direct verbranden.Verder adviseren we het op te bouwen.

Wil je in het vervolg een intensere rooksmaak? Dan gebruik je voor hetzelfde gerecht gewoon net ietsjes meer. Over het algemeen wordt aangenomen dat als je korter dan 30 minuten wil roken, je het beste kunt kiezen voor rooksnippers. Wil je langer roken? Dan adviseren wij gebruik te maken van chunks.

Welke smaken hout snippers BBQ zijn verkrijgbaar?

Hout snippers BBQ zijn verkrijgbaar in verschllende smaken. Iedere smaak heeft zijn eigen identiteit en zal dan ook weer op een ander gerecht kunnen worden toegepast. Graag verwijzen wij je naar onze keuzehulp om te zien welke smaak het beste past bij het gerecht dat jij op het oog hebt. Er zijn vele smaken, zo zijn er fruitige smaken, boomachtige smaken maar ook smaken met een notig accent. RookHout.nl heeft in ieder geval de volgende smaken voor je in huis:

  • Olijf
  • Sinaasappel
  • Amandel
  • Citroen
  • Avocado
  • Eik
  • Appel
  • Kers
  • Mesquite
  • Rode wijnvaten
  • Whiskyvaten
  • Hickory
  • Ceder
  • Beuk
  • Esdoorn
  • Els
  • Pecan
  • Peer
  • Abrikoos
  • Acacia

Rooksnippers van hoge kwaliteit

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste tips & kortingen.